Szelektív hulladék

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Fontos tudnivalók

Az elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtés az a folyamat, mely során a háztartásokban keletkező, feleslegessé vált, de hasznosítható anyagokat külön gyűjtjük, és megfelelő módon és állapotban adjuk tovább hasznosításra, feldolgozásra.

Tovább

 

Szelektív szigetek

A DEPÓNIA Nonprofit Kft. a szolgáltatási területén több szelektív hulladékgyűjtő szigetet üzemeltet. A szigetek 1 m3 –es edényeiben a matricázásnak, illetve az edényzet színének megfelelően 3 különböző hulladékfrakciót gyűjthet a lakosság, melyek a következők: műanyag és fém együtt, vegyes papír és üveg. A gyűjtés, szétválogatás során gondot jelenthet, hogy mit és milyen módon kezeljünk, ehhez szeretnénk néhány hasznos tanácsot adni.

Tovább

 

Lakossági hulladékudvar

A Depónia Nonprofit Kft. a lakosság környezetszemléletű tudat-formálását célozva Csákváron, Székesfehérváron és Csala-Pénzverővölgyben hulladékudvarokat üzemeltet. A hulladékudvarok olyan gyűjtőhelyek, ahol szakképzett személyzet segítségével különböző fajta és nagyobb tömegű előre szelektált hulladék helyezhető el.

Tovább

 

Házhoz menő szelektív gyűjtés

A Depónia Nonprofit Kft. szolgáltatási területének településein eredményesen működtet szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, illetve házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést is végez.

Tovább

 

Zöldgyűjtés

A Depónia Nonprofit Kft. a szolgáltatási területén a helyi Önkormányzatok megbízásából évente hagyományosan zöldhulladék gyűjtést szervez. Tapasztalataink szerint a program rendkívül népszerű, egyes gyűjtési ciklusokban több száz tonna lombhulladék is begyűjtésre kerül.

Tovább

 

Veszélyes hulladék gyűjtés

A Depónia Nonprofit Kft. lehetőséget kínál a lakosság számára feleslegessé vált veszélyes hulladékok elhelyezésére is hulladékudvaraiban.

Tovább

 

Elektronikai hulladék gyűjtés

A Depónia Nonprofit Kft. a Székesfehérvár MJV Önkormányzatával együttműködve minden évben előre meghirdetett időpontokban (kérjük ezügyben figyelje a Friss híreket) elektromos és elektronikai hulladékgyűjtést szervez, mely során a lakosság díjmenetesen leadhatja a háztartásokból kikerülő elektromos berendezéseket (pl.:  mosógép,  tűzhely, számítógép,  mikrohullámú sütő, lemezjátszó, videó, kávédaráló, hajszárító, stb.).

Tovább