Zöldhulladék gyűjtés 2017

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Depónia Nonprofit Kft. a szolgáltatási területén a helyi Önkormányzatok megbízásából évente hagyományosan zöldhulladék gyűjtést szervez.

Székesfehérvár településen 2017. március 15-től indul a zöldhulladék gyűjtési időszak. A városban idén is december 15-ig kéthetente (minden páros héten) történik a zöldhulladék elszállítása. Az első gyűjtési nap 2017. március 21-én lesz.

A közszolgáltatási területén lévő további településeken 2017. áprilisától, településenként eltérő időpontban történik a zöldhulladék begyűjtése.

Az időpontokat a településenkénti hulladéknaptárunk tartalmazza:

Depónia Nonprofit Kft. - Településkereső -Hulladéknaptár

Az idei évben a 2016. IV. negyedévi számlával együtt kipostázásra került az éves díjmentes zöldhulladék matrica mennyiség, mely 2017. évben használható fel a Depónia Nonprofit Kft. által meghirdetett gyűjtési napokon.

A matricával ellátott zöldhulladékot átlátszó zsákban (max. 120 l ) vagy kötegelve (max. 70 cm hosszú, 50 cm átmérőjű kötegben) összekötözve kérjük kihelyezni a hulladékgyűjtő edény mellé úgy, hogy az sem a gyalogos, sem pedig a jármű forgalmat ne zavarja. Az ettől eltérő módon kihelyezett zöldhulladék nem kerül elszállításra.

Amennyiben a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási számlával együtt postázott zöldmatricák száma nem elegendő, úgy további matricák vásárolhatóak nyitvatartási időben az Ügyfélszolgálati Irodáinkban.

 

Tapasztalataink szerint a program rendkívül népszerű, egyes gyűjtési ciklusokban több száz tonna zöldhulladék is begyűjtésre kerül. A növényi eredetű hulladékok külön gyűjtésének célja a természetes anyag hasznosítása, a lerakó terhelésének csökkentése. A lakosság termelte hulladék egy része komposztálható szerves anyag, melyből előállítható a „mesterséges humusz”, ami a növények számára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmazza. Társaságunk Székesfehérvár-Csala pénzverővölgyi telephelyén nagyüzemi keretek között, korszerű technológiával komposztálást végez. A minősített kész komposztot telephelyünkön értékesítjük zsákos és ömlesztett formában!