Gyakran ismételt kérdések

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Témakör: hulladékszállítási közszolgáltatás

 1. Mi szükséges a szerződéskötéshez? Lakcímkártya, személyi azonosságot igazoló dokumentumok, cégadatok.
 2. Milyen mértékűek az ürítési díjak? 2013. július 1-től a rezsicsökkentést célzó intézkedések miatt a 2012. évi Hulladékról szóló törvény szerint a magánszemély ingatlantulajdonosok, költségvetési szervek, társasházak, lakásszövetkezetek a 2012. április 14-én érvényes díj 4,2%-kal emelt összegének 90%-át fizetik, a gazdálkodó szervezetek a 2012. december 31-én érvényes díj 4,2%-kal emelt összegét.
 3. Mely héten történik a kommunális, szelektív, zöldhulladék gyűjtése? Lásd. Depónia Nonprofit Kft. - Településkereső -Hulladéknaptár
 4. Mikorra kell kitenni a hulladékot? Szállítási napon reggel 6 órára kell kikészíteni a hulladékot (legyen az zöld, szelektív vagy kommunális hulladék.)
 5. Hová kell kihelyezni a hulladékot? A lakóingatlan előtti közút mellé, jól látható és megközelíthető helyre.
 6. Mekkora mennyiségű hulladékot szállítanak el? Kommunális hulladék esetén a szerződésben foglalt mennyiséget. Zöldhulladék esetén Székesfehérváron 2013. július 1-től ill. vidéken is a matricával ellátott zsákok és kötegek kerülnek elszállításra. Szelektív hulladék esetén nincs megkötés.
 7. Mi a teendő többlethulladék esetén? Kommunális többlethulladékot az ügyfélszolgálatunkon vásárolható emblémás hulladékgyűjtő zsákban kell kihelyezni, melyet elszállítunk. Többlet zöldhulladékot a zöldhulladék szállítási matricával kell ellátni. Matrica az ügyfélszolgálatunkon vásárolható.
 8. Számla reklamáció esetén hova fordulhatok? Írásban a 8000 Székesfehérvár, Sörház tér 3. postacímre ill. az ugyfel@deponia.hu e-mail címre vagy a 06-22/504-412 telefonszámon lehet.
 9. Szállítási reklamáció illetve edénytörés esetén hova fordulhatok és mi a teendő? A lehető legrövidebb időn belül be kell jelenteni az ügyfélszolgálatnál a 06-22/504-412 telefonszámon vagy az ugyfel@deponia.hu e-mail címre.
 10. Elmaradt szállítás pótlása mikor történik? Az időjárási körülmények miatt elmaradt szállítás pótlása a következő ürítési napon történik, a felhalmozódott hulladékot plusz zsákban elvisszük. Az ügyfélszolgálatnál jelezni kell a 06-22/504-412 telefonszámon vagy az ugyfel@deponia.hu e-mail címen.
 11. Konténerrendelés esetén mi a teendő? A Szerződéses Partnereink számára 06-22/511-314 ill. 06-30/530-2061 telefonszámon vagy a kontener@deponia.hu e-mail címen a szállítást megelőző munkanapon 14.00 óráig adategyeztetés mellett. Eseti konténerrendeléssel kapcsolatban további információ: Continus Nova Kft. honlapján.
 12. Tudnivalók a lomtalanításról általában: Hulladékszállítás / Lakossági ügyfelek illetve a Lomtalanítás menüpontban
 13. Hogyan lehet az ingyenes karton-és fóliajáratot igénybevenni? Írásban kell jelezni az igény a 8000 Székesfehérvár, Sörház tér 3. postacímre ill. a kontener@deponia.hu e-mail címre. Meg kell adni a várható mennyiséget, igényelt szállítási gyakoriságot. A kartondobozokat a könnyebb szállítás érdekében kérjük kötegelve gyűjteni.
 14. Hol találok szelektív gyűjtőszigetet? Lásd Szelektív hulladék / Szelektív szigetek menüpontnál.